RSS

❤ “Yesterday is a history, tomorrow is a mistery and today is a gift. That’s way it is called ‘present’ - Master Oogway – film Kung fu Panda” ❤

Ceria Berseri Bersama Alha

cikgu adawiah | Monday, October 08, 2018 |




Assalamualaikum..   saya baru pakai produk alha ni rasa best.. paling suka dia merawat wajah. Saya menggunakan 3 barang Royal Propolis Foundation, Serum (Skin Booster) & Radiant Primer Spray. Produk ini merawaat kulit teringin jugak nak..
kulit cantik tanpa mekap ahahahaha.. (kalau dapat memang rezeki lah tuu).. untuk serum saya pakai pagi dan malam sebelum tidur rasa menyerap di dalam kulit. Bila siang untuk pergi mengajar saya mekap menggunakan produk Alha seperti yang dicadangkan sebab saya jenis kulit normal/kering (kurang minum air lah ni he..he..). sebelum ini saya tak pernah guna mekap jenis liquid bila pakai jenis ni rasa best sangat nampak glowing gituu J

Mengikut Sheera ejen sah Kuantan yang peramah ni dia beri step step mengunakan Barangan Alha :
1) Spray Radiant/Mate
2) Serum (skin booster) boleh pakai day or night
3) Moisture    4) UV(sublock)          5) Primer Makeup
6) concealer (cover eyebag)
7) Foundation Alha Propolis/stay all day
8) Bedak Loose Powder     9) Blusher       10) Eyeshadow
11) kening dan lain lain semua boleh dah
12) Last spray sekali lagi utk LOCKED makeup
==========================================
A) Kelebihan Alha Alfa Royal Propolis Foundation :
* Amat mudah dipakai
* Senang dicuci
* Dapat merawat kulit yang kusam
* Melembapkan kulit muka
* Tahan selama 12 jam
* Dapat membantu menutup cela diwajah seperti jerawat dan jeragat
* Kandungan Vitamin C dapat membantu memutihkan kulit
* Sesuai bagi semua jenis kulit
* Dapat membantu menutup gelap bawah mata
* Merawat jerawat dan juga jeragat
==========================================
B) Kelebihan Alha Alfa Makeup Spray di datangkan dengan 4 jenis pilihan :
~ AA Matte Primer Spray    ~  AA Radiant Primer Spray               
~ AA Glow Glitter Finishing Spray    ~ AA Gold Glitter Finishing Spray
Kelebihan Alha Alfa Makeup Spray
* Utk mengurangkan kegatalan pada kulit & merawat kulit
▫ Untuk menghilangkan kesan parut
▫ Sebagai anti pengelupasan, melembapkan kulit dan merawat eczema
▫ Mencerahkan kulit muka dan menghiangkan kedutan
▫ Menghaluskan kulit memudarkan bekas jerawat
▫ Mempercepatkan penyembuhan kuit yg luka supaya luka cepat kering
▫ Anti kedutan, menjadikan tona kulit cerah sekata
==========================================
C) Kelebihan Alha Alfa Serum Whitening Booster yang bukan serum biasa-biasa untuk blend foundation @ memudahkan pemakaian foundation sahaja tetapi adalah rawatan dari serum tersebut adalah dari jenis skincare dimana kelebihan untuk merawat masalah kulit seperti :
~ Lifting    ~ Anjal KulitWhitening    ~ Anti Acne    ~ Anti Ellergic    
~ Reduce Resness    ~ Kurangkan Parut Jerawat    ~ Kurang Kan Jeragat

Bahan Aktif :
~ Titanium Dioxide (pelindung matahari)
~ Stearyl Dimethicone ( melembutkan tekstur kulit)
~ Propylene Glycol ( mengurangkan kulit kering dan mengelupas)
~ Lanolin ( menghasilkan kesan kulit flawless dan glowing)
~ Glyceryl Monostearate ( mengurangkan minyak pada wajah)
~ Anti-Acne, Anti-Allergic,Reduce Redness,Reduce Scars
[Kesan semulajadi dapat di lihat 7 hingga 14 hari bergantung kepada tona skin masing-masing] ~Sumber dari Page Alha Alfa Official
==========================================
Hai semua masih berminat dengan Royal propolis dan ingin cuba makeup dari Alha Alfa @alhaafacosmetic 🐝🐝 Apa best sangat dengan foundation Alha ni?🤔
.
🐝 Sesuai untuk kulit berminyak sebab dia akan nampak glow glow gitu
🐝 Membantu merawat kulit wajah sambil Kita pakai foundation
🐝 Bagi kulit sensitive pun tak perlu risau sebab dia dari daripada air liur lebah dimana bantu untuk merawat jerawat dan memudarkan jeragat pada muka.
🐝 Paling best dia menghasilkan makeup MATE
🐝 3 CODE : Light/ Medium/Dark
.
💸 RM50 HARGA MAMPU MILIK
📲 014-5007034 (shira) for FAST Respond
🚗 COD AREA KUANTAN
💯 Trusted seller from Alha Alfa she will teach you macam mana nak makeup for beginner
🙆🏻 service tiptop so dont worry!
.
Ada pelbagai barangan Alha dan boleh add di instagram @sheeyabeauty atau di FACEBOOK "Sheeya Rawks" 

Selamat bershopping gorgeous 😘💋💯

#alhaalfacosmetickuantan#alhaalfafoundationkuantan #royalpropoliskuantancod #alhaalfakuantan #royalpropoliscodkuantan #makeupkuantan ~ Best seller 📍📍
Alha Alha juga Penaja APBH 31 untuk tahun 2018 ini











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...