RSS

❤ “Yesterday is a history, tomorrow is a mistery and today is a gift. That’s way it is called ‘present’ - Master Oogway – film Kung fu Panda” ❤

Jalan-jalan at KL

Aby Adawiah | Sunday, December 24, 2017 |

Sempena cuti sekolah jenjalan lah di KL. Semalam ke Nilai 3, N9 katanya syurga beli-belah maka cuci mata lah kiter yek..
 
 
 
 








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tips Telekung Berbau Jika Solat di Surau

Aby Adawiah | Friday, December 15, 2017 |


Assalamualaikum.. hari ini baru berkesempatan nak update entry blog almaklumlah kebizian melanda. Saya nak cerita pasal telekung bila kita solat di luar.

Kenapa perlu dapatkan telekung ini? Satunya selesa dan ringan di bawa jika solat di luar. Kadang2 di surau telekung berbau tak selesa nak pakai jadi better bawak yang sendiri tak khusyuk deknonn kalau pakai nanti. Yang biru tu memang saya standby dalam kereta. Kalau solat di surau baru saya pakai.

Yang warna ungu pulak material viscose berat sedikit dengan lace yang cantik memukau pakai time solat raya Haji hari tu dapat pulak saf pertama kipas bukan main besor sekali pakai tak terbang angin pon sebab berat kan.. kain pon x panas.

Kepada yang nak dapatkan Telekung Cantik meh beli online dengan sahabat saya Rahmah Hassan (Nama FB) & IG : @missrahmahhassan.

Haa di bawah ni saya selfie di dapur kat sinki sahaja he..he.. orang tiada nak suruh snap kan..Abaikan wajah yang tak mekap tu ekk :))





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Penawar Senggugut Untuk Wanita

Aby Adawiah | Friday, December 15, 2017 |

Assalamualaikum.. Dah lama rasanya tak menaip entry blog personal. Kali ini saya akan bercerita tentang kepentingan tungku untuk membuang angin serta mengurangkan kesakitan dalam badan kita. Bertungku elok amatt digunakan seperti lenguh-lenguh pada leher, kaki, pinggang sakit perut untuk senggugut juga elok amalkan.
.
Bertungku cara moden untuk alaf baru untuk orang muda-muda seperti saya (perasan he..he..) atau kepada mereka yang tak berapa muda pon helokk amalkan.
.
Kaedah ini sesuai untuk membuang angin dalam badan serta menghilangkan lenguh-lenguh dalam badan. Dah dua kali saya menggunakan bertungku garam ini alhamdulillah angin-angin dalam badan berkurangan. Untuk mendapatkan kesan yang terbaik perlu buat berulang kali. Sakit perut senggugut pon berkurangan. 
.
Nak sihat perlu ada usaha. Laa ni ramai anak muda kena penyakit yang biasa orang tua dulu-dulu kena. Inilah yang dikatakan sihat tanpa ubat.
.
Nak tahu caranya : Goreng tanpa minyak garam terapi dalam segenggam menggunakan kuali non-stick, goreng dalam 3 minit terus masukkan dalam kain yang telah di sediakan. Ikat dengan tali. Taraa siaaapp untuk di apply pada tempat-tempat yang sakit.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...