RSS

❤ “Yesterday is a history, tomorrow is a mistery and today is a gift. That’s way it is called ‘present’ - Master Oogway – film Kung fu Panda” ❤

Hadiah Mandian Terapi

Aby Adawiah | Thursday, August 24, 2017 |

💝 Mandian Terapi Ros 💝
.
Mandian terapi ini sudah bertuan esok hadiah untuk Farzana dari IM 14 & Aisyah dari KPTM yang berjaya tamat 3 program MS Office dengan jayanya bertungkus lumus menghafal nota2 yang diberikan oleh cikgu komputer CA 👏👏.
.
Hadiah ini tajaan #Nurhimalayansalt.com aka @garamnur bagi yang tamat 3 program shj layak mendapat hadiah dari CA. CA nak cerita sedikit ye.. Untuk garam putih ada khasiat tersendiri, dan garam himalaya mempunyai 84 vitamin dan mineral, namun therapy salt GaramNur ini ada beratus ratus khasiat untuk kesihatan tubuh badan.
.
Garam mandian kita blend dengan garam himalaya premium, bunga lavender , eh ori tau , bau wangi dia pun ori, minyak pati yang ada khasiat untuk kulit, mind dan seluruh badan kita, haa kan banyak tu.
.
Nak tahu cara guna untuk rendam kaki & mandian meh skodeng IG owner dia ye 💨💨💨
@garamnur
@garamnur
@garamnur
.
#CAAdawiah #GuruKomputer #KelasKomputerKuantan #garamnur #nurhimalayansalt #garammandian  #garamrendamkaki #diy #natural #beauty #jomsihat #jomcantik #mandianterapihilangpenat #syuhaurapenat #positivevibe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kelas Agama Untuk Wanita

Aby Adawiah | Friday, August 18, 2017 |

*Kelas Pengajian Al-Quran Tajwid & Hafazan Separuh Masa*

🌸 Untuk :
Wanita sahaja
.
✅ Objektif :
Memberi peluang kepada masyarakat Islam setempat menuntut ilmu Al-Quran dan hadis Rasulullah S.A.W
.
✅ Melahirkan ummah yang berupaya membaca, menghafaz, memahami dan menguasai Al-Quran.
.
📆 Esok 19hb Ogos 2017 (sabtu)
.
⏰ 10 pagi hingga 12 Tengahari
.
📌 bertempat di :
Pusat Tahfiz Al-Quran & Sunnah An-Nasyiruddin
.
🌸 Oleh Ustazah Nor Farhan
.
🏢 Alamat :
B 96-1 Kawasan Perniagaan Taman Guru, 25150 Kuantan Pahang
(Sebelah Restoran Cindai)
.
❌ Tiada Yuran dikenakan. Sumbangan dialu-alukan 😊
.
📍Maklumat lanjut hubungi :
.
☎ 019 - 967 0277 (Ustaz Tirmizi)
.
☎ 011 - 1337 6275 (Haji Nasir)
.
☎ 014 - 2979545 (CF)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Modul Baru MS Excel

Aby Adawiah | Tuesday, August 15, 2017 |

<3 Assalamualaikum & Selamat pagi ! <3
.
Pagi ini nak siapkan modul baru Ms Excel untuk penukaran setting format ke Bahasa Melayu sebelum ini guna yang BI sahaja. Format tarikh ada pelbagai jenis yang akan diajar kelak.Ini untuk permintaan satu syarikat swasta untuk mengajar berkumpulan minggu depan.
.
#CAAdawiah #KelasKomputerKuantan #BelajarMSOffice #MsExcel
.
Psst! Hari ini tiada kelas sementara tunggu orang bengkel kereta call buat keja komputer sat naa minggu depan nak mengajar apa yang diperlukan mengikut syarikat...
.
*Lama tak update kelas komputer.. kelas ada setiap hari tak sempat nak updet jah hehehe <3

www.komputerkuantan.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

13 Ogos Hari Kidal Sedunia

Aby Adawiah | Sunday, August 13, 2017 |

10% dari keseluruhan penduduk dunia adalah orang kidal. Sebagai kaum minoritas dalam dunia mainstream, mereka harus hidup menyesuaikan diri dengan kebanyakan gadget, alat tulis, perlengkapan memasak, dan berbagai benda lainnya yang dibuat untuk memenuhi keperluan orang-orang yang bertangan kanan.

Otak dan tubuh orang kidal beroperasi secara berbeza daripada orang tangan kanan (dan pada orang ambidextrous, yang kedua tangannya merupakan tangan dominan untuk tugas yang berbeza). “Kidal atau tidak, tampaknya ditentukan dalam tahap sangat awal dalam perkembangan janin lagi.

Berikut adalah 15 fakta aneh tapi menarik yang belum banyak diketahui tentang orang-orang kidal :

1. Orang-orang kidal yang terkenal sepanjang sejarah termasuk Napoleon Bonaparte, Bill Gates, Oprah Winfrey, Obama, dan Jimi Hendrix.

2. Hari Orang Kidal Sedunia dirayakan setiap 13 Ogos sejak tahun 1996.

3. Mengikuti dominasi tangan, orang kidal cenderung biasa mengunyah makanan di sebelah kiri, sedangkan orang-orang bertangan kanan akan mengunyah di sebelah kanan.

4. Orang-orang kidal umurnya lebih pendek tiga tahun daripada yang bertangan kanan. Lebih dari 2.500 orang kidal terbunuh setiap tahun akibat menggunakan peralatan sehari-hari yang dimaksudkan untuk orang yang dominan tangan kanan. Waduh!

5. Banyak penelitian menunjukkan bahwa bayi prematur lebih mungkin lahir kidal.

6. Faktor genetik hanya menempati sebanyak 25% kes dari total peluang orang lahir kidal.

7. Orang kidal lebih rentan terhadap stress pascatrauma (PTSD) daripada mereka yang bertangan kanan, menurut sebuah studi.

8. Otak orang kidal bekerja lebih cepat saat berolahraga atau bermain game komputer.

9. Menurut legenda, Lucifer dan penyihir memiliki tangan dominan kiri. Mungkin ini sebabnya banyak ritual keagamaan yang mengharuskan menggunakan tangan kanan, termasuk pelabelan tangan kanan sebagai “tangan baik”.

10. Di masa lalu, kidal sering dikaitkan dengan penyimpangan perilaku, gejala neurosis, pemberontakan, dan aktivitas kriminal. Bahkan, kata “left” (kiri/tangan kiri) dalam bahasa inggris berakar dari “lyft” dalam bahasa Anglo-Saxon, yang artinya rusak atau lemah.

11. 40% orang yang mengidap skizofrenia adalah orang-orang kidal, walaupun orang kidal hanya menempati 10% dari total populasi. Banyak pula tokoh kriminal terkenal yang bertangan kiri, contohnya Osama bin Laden, The Boston Strangler, dan Ted Bundy.

12. Untungnya, orang kidal kini terbukti jauh lebih cerdas daripada yang bertangan kanan! Orang-orang yang memiliki IQ lebih dari 140 lebih banyak yang bertangan kiri, menurut sebuah studi dari St. Lawrence University. Buktinya, Da Vinci, Michelangelo, Einstein, dan Newton adalah orang-orang kidal.

13. Orang kidal lebih mudah merasa malu. Sebuah uji perilaku yang dilakukan di Skotlandia menunjukkan keterkaitan antara kekidalan dengan rasa malu. Menurut studi ini, banyak partisipan bertangan kiri yang melaporkan bahwa mereka lebih mudah merasa cemas dalam membuat kesalahan, dan lebih sensitif terhadap kritik. Secara keseluruhan, penelitian menunjukkan orang-orang kidal adalah orang yang ragu-ragu.

14. Orang kidal lebih cepat marah. Kebanyakan orang kidal menunjukkan proses emosional yang tidak seimbang antara otak kanan dan kiri mereka, salah satu akibatnya adalah sering bad mood.

15. Orang kidal minum alkohol lebih sering daripada mereka yang bertangan kanan, menurut hasil penelitian dari 12 negara yang melibatkan 25.00 partisipan.

https://hellosehat.com/15-fakta-menarik-tentang-orang-kidal/

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Murtabak Mengkasar Hj Din, Kuantan

Aby Adawiah | Friday, August 11, 2017 |

 Alhamdulilah malam ni makan murtabak Mengkasar di Jalan Bukit Sekilau, Kuantan berdekatan dengan Uitm Bukit Sekilau. Betul-betul tepi jalan. Asalnya nak makan kat Pekan rasa macam tak berbaloi pulak jauh kan..
.
 Malam ni pilih di area Kuantan ajelah.. Sedapp sebab takde BAWANG ahahaa.. Bagi penggemar Murtabak takde bawang saya syorkan makan kat sini. Kuah dia pehhh sedaaappp saya bagi 5 bintang sebab saya penggemar kari so saya tau laah hihi..
.
 Tadi pilih Murtabak Daging Special, Murtabak Ayam Special & Murtabak Mix Special. Tak habis tapau lah heheheh.. Esok panas jer dalam kuali you all.. 
.
 Dibuka pada jam 3 petang hingga 12:30 tengah malam katanya.. Tadi ada bagitau pada pekerja dia nak buat rieview dalam blog tempat makan sedap di Kuantan. Bila pekerja tu tanya apa nama blog tetiba tergamam weh sebab selama ni buat review takde pulak yang tanya hihi..
.
Kepada yang datang search sahaja di FB namanya Murtabak Mengkasar Sekilau Hill..
.
Selamat Malam 












  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tak Jadi Demam

Aby Adawiah | Thursday, August 10, 2017 |

Review Produk Garam Nur

Alhamdulillah selesai kelas sesi pagi hari ini di Kempadang. Semalam badan rasa pening-pening nak demam lepas mandi dengan mandian garam Rose 3x (pagi petang malam) lega kelas komputer 3 sesi semalam dapat dijayakan dengan baik. Kalau tak masak kene berganti weh hehee..

KELEBIHAN THERAPY ROSE 
MANDIAN & RENDAMAN KAKI.
.
Alami kesegaran aroma yang menenangkan dengan Mandian Therapy Salt Rose. Pasti membuatkan anda tampil lebih yakin dan ceria.
.
Diformulasi dengan ramuan semulajadi, tentunya ia sesuai buat wanita yang aktif sepanjang hari.
.
Garam Mandian dan rendaman kaki juga bagus untuk :.
.
1. Menaikkan aura seri wajah.
.
2. Meningkatkan harga diri, keyakinan dan kekuatan mental dan melawan kemurungan.
.
3. Mengurangkan masalah sakit sendi, arthritis, gout dan kekejangan otot.
.
4. Melancarkan perjalanan darah dan membantu penyingkiran toksin dalam badan.
.
5. Meningkatkan kasih sayang suami dan isteri.
.
 Kandungan : garam himalaya premium rock dan powder salt, bunga rose, pati aromaterapi, herbal water dan doa terpilih. Semua bahan bahan dalam therapy rose, mewah dan boleh tahan harganya. Kita bagi harga mampu milik dan boleh repeat order lagi dan lagi giteww. 
.
 Sesuai dari awal usia hingga warga emas , lelaki dan wanita.
.
✅ Cara guna : ambil 2 sudu garam therapy rose, masukkan dalam 5 liter air, mandi pada bilasan terakhir. Kesan boleh dilihat dengan sekali mandi saja, tapi lepas tu jangan tak mandi pulak, sebab kesan dia akan nampak bila kita guna secara berterusan. kipidap , dongibab.
.
 Rendaman kaki sukatan masih sama 2 sudu , air paras pergelangan buku lali, rendam 30 minit hingga 1 jam, boleh gunakan air biasa, air suam, ais batu
.
 Kita usaha, yang menyembuhkan sakit kita adalah Allah Taala. Allah suka makhluknya yang berusaha.
.
 Harga Drive Thru pada lokasi tertentu RM27.90 . Cas Abam PosLaju hantar depan pintu 36.00 okey dah dapat satu therapy rose. dah boleh guna dengan selamat dan jayanya.
.
☎  Bagi rakan rakan kat luar sana nak dapatkan satu pada harga promosi boleh terus tekan kat sini >> www.wasap.my/60142979545/therapyrose insya Allah kita jawab dengan penuh layanan mesra. 
.
#copypaste #GaramNur #mandianterapi



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

HandSock Selesa

Aby Adawiah | Tuesday, August 08, 2017 |

😉😉Hari ini tiada kelas komputer maka melaram kejap berjalan-jalan di pagi yang indah ini. Cantik comel cun betul handsock beli online dengan pelajarku @shahierahandsocks ni.. Berenda2 lagi tuu buatku nmpk muda remaja purba heheeheheee 😍😍
.
#sayabeli #handsock #simple #renda #love #santai #belionline #trustseller #anakmuridku #gurukomputer #kelaskomputerkuantan

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...