RSS

❤ “Yesterday is a history, tomorrow is a mistery and today is a gift. That’s way it is called ‘present’ - Master Oogway – film Kung fu Panda” ❤

Ucapan Raya 2017

Aby Adawiah | Saturday, June 24, 2017 |

Sempena Syawal bakal menjelang tiba saya Adawiah ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan jutaan terima kasih kepada pengunjung blog ini.
.
Raya raya jugak jaga kesihatan amalkan pemakanan dengan kuantiti yang berpatutan. Andai saya pernah terkasar bahasa terlanjur bicara mohon dimaafkan 0 – 0 ya.
.
Nota : Adawiah Creative Solution mengadakan kelas komputer pengambilan Pelatih Aplikasi Komputer Sesi Julai/Ogos 2017 hubungi kami segera 01113376462 untuk bertanyakan sesi terbaru. Ramai yang telah bersama kami secara personal/berkumpulan layari www.komputerkuantan.com.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kreativiti DIY sambut Raya 2017

Aby Adawiah | Friday, June 23, 2017 |

♡ Dua minggu sebelum raya saya hiaskan dinding rumah kayu dengan Wallpaper yang saya beli dengan Zati Deco secara online beli dalam kuantiti 4 roll. Bila pasang memang berkualiti sangat bunga-bungaan timbul uolss.. Tapi sayang 4 roll tak cukup terpaksa tambah beli kat taman tas untuk cover kalau beli online tak sempat weh.. Masa terhad gituu.. Tapi tak siap lagi 2 bahagian maybe sambung lepas raya lah yek..
♡ Okey sekarang saya nak cerita tentang Slip Sofa Instant ini. Seminggu sebelum raya dah pasang slip Sofa ni bila pasang pada sofa tak sepadan seperti buaian..
⇨ Semalam saya jahit bantal kiri kanan untuk nak bagi seimbang slip Sofa yang saya beli instant ini. Pada mulanya tidak dapat diguna sebab tak berapa nak seimbang dan agak keciwaa laa jugak :( tapi saya mencari jalan penyelesaian saya membuat sendiri bantal untuk kiri dan kanan.
♡ Saya cari kain yang tidak digunakan jadi jumpalah kain pelikat adik saya.. Harap dia tak perasan lah hehehe.. Kenapa saya guna kain pelikat? Sebab kain pelikat tebal dan mudah nak jahit.
⇨ Ukuran kain ukur dahulu 39 cm x 39 cm lebihkan kiri kanan dahulu satu inci. Untuk penutup atas lebihkan 1 1/2 inci untuk lipatkan ke dalam.

♡ Cara jahit : untuk bahagian penutup, lipat 1/2 inci ke dalam, lipat lagi pada garisan. jahit dahulu bahagian atas. Mulakan jahit yang baki 1 inci dari arah bawah terus ke atas hingga penutup. Bukakan sedikit untuk masukkan isi dalam bantal.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Baju 1 Syawal

Aby Adawiah | Thursday, June 22, 2017 |

⇨⇨Mood menjahit pagi 22 Jun 2017. Biasalah badan saiz kecik payah nak jumpa yang sesuai makanya pagi ni mood menjahit lah.. Syukur alhamdulillah ada mesin jahit sendiri.

⇨⇨Mana taknya minat menjahit sejak kecik tuu tapi minat menjahit baju sendiri aja HAHA!

⇨⇨Tema tahun ni Maroon katanya so dapat lah peplum merah ♡♡♡

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

♡ Lipkiss Sweet Muda Remaja ☆

Aby Adawiah | Monday, June 12, 2017 |

♡♡ Review Pengguna Lipmatte Ter~Over Viral : Saya mengalami bibir yang agak kering jadi saya tak boleh memakai lipstick sebarangan. Kebetulan saya follow status sahabat saya Aini di Facebook saya terbeli lipstick yang dia jual.. pendapat saya orang kulit gelap ni tak sesuai pakai lipstick terang-terang ni saya pernah beli satu jenama terkenal lah jugak bila pakai bibir macam kena tumbuk HAHA!.



♡♡ Sejak dari itu saya tidak berani mencuba warna PINK tapi.. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Makanan Penyebab Utama Kanser

Aby Adawiah | Saturday, June 10, 2017 |

Gerun dibuatnya dengan kematian sorang demi sorang akibat bermacam jenis kanser. Baru je Malaysia dikejutkan dengan kematian adik Syahid kini Malaysia dikejutkan sekali lagi dengan kematian Shea Rasol, seorang blogger dan personaliti terkenal negara akibat sejenis kanser pundi kencing. Terbaru Julia Perez kanser servik.

⇨ Kanser ni memang penyebabnya banyak faktor ( multifactorial ) tapi sekurang kurangnya kita kena tahu la sedikit sebanyak benda yang boleh menyebabkan kanser lebih-lebih lagi makanan yang kita duk hidang kat anak kita tiap-tiap hari tu.
⇨ Sebab tu ada beberapa makanan yang perlu dielakkan & dikurangkan. Antaranya :

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...