RSS

❤ “Yesterday is a history, tomorrow is a mistery and today is a gift. That’s way it is called ‘present’ - Master Oogway – film Kung fu Panda” ❤

Rahsia Hilang Ruam Akibat Cuaca Panas

cikgu adawiah | Sunday, May 21, 2017 |

♡♡Review Pengguna Queen White Lotion : Saya telah menggunakan losyen ini masuk botol yang kedua.. Bagi yang ada alahan kulit merah-merah akibat cuaca panas sangat sesuai dapatkan produk ini. Saya membuat review adalah hasil saya telah menggunakan masuk botol yang kedua tuu sebab saya ada alahan kulit mudah gatal-gatal.
.
♡♡Saya sukakan bau losyen ni paling best losyen ni tak melekit langsung pakai time nak tidur memang boleh mimpi indah gituuu. Paling best rasa segar gitu..Saya memang tak gemar kalau jenis berlekit-lekit ni. Amat sesuai bagi yang ada anak yang ada ruam gatal-gatal kulit. Pernah juga saya sapukan pada anak sedara saya yang jenis badan berpeluh jadi sapukan losyen tanpa pengetahuan ibunya ahaha.. Tau laa budak-budak kan kalau dia tak selesa menangis jelaa kerjanya hehehee..
.
♡♡ Kepada yang ada masalah seperti di atas saya memang rekemen kan elokk aaamaatt gunaaa..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Selamat Hari Ibu

cikgu adawiah | Saturday, May 13, 2017 |

🌼🌼 Adawiah Creative Solution ingin mengucapkan Selamat Hari Ibu kepada semua wanita di luar sana 🌼🌼
.
"Always love your mother because you will never get another" 🌹🌹
.
🌷🌷 #selamathariibu #loveyou #syurgaku #mei2017 🌷🌷

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sihat Ertinya Cantik, Cantik Ertinya Sihat

cikgu adawiah | Tuesday, May 09, 2017 |

Kalau ingin kelihatan cantik, tentulah kena sihat terlebih dahulu. Ada ramai wanita hari ini sanggup mengabaikan kesihatan demi kecantikan. Untuk mengetahui lebih lanjut, dapatkan maklumat daripada ‘Persatuan Pengguna Negeri Pulau Pinang’ melalui www.cap.org.my. 

Dalam bab cantik dan sihat ini, bagi yang berkemampuan, sekali-sekala manjakanlah diri dengan mengunjungi spa yang menawarkan khidmat demi kecantikan dan kesihatan. 
Bukan hendak berkempen, cuma mencadangkan salah satu cara. Banyak lagi caranya, mengikut kemampuan dan keselesaan masing-masing.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Lempeng Kelapa By Cafe Wanis

cikgu adawiah | Monday, May 08, 2017 |

Baru-baru pergi ke klinik gigi dalam keadaan kebas-kebas rasa nak makan lempeng kelapa garing by suehana Whitelily #Cafe Wanis. Maka singgahlah tapi memberitahu awal pada sue ni..
.
Alhamdulillah sedapp lempeng kelapa + kari ayam. Makan sampai habis laa jugak..
.
Lokasi kedai sue ni di Batu 5 berdepan dengan Kipsas. Owner Cafe Wanis ini lemah lembut orangnya kenal tak la lama dekat 3 tahun jugak lah.








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Berjaya Atasi Fobia Berbekam

cikgu adawiah | Sunday, May 07, 2017 |

Assalamualaikum.. Hari ini saya nak share kelebihan berbekam yang saya jalani 04hb Mei 2017. Saya amat fobia dengan berbekam sejak kes saya tak boleh tidur tegak terpaksa mengiring & terpaksa menanggung sakit lebih kurang seminggu pada 2015.

Sejak dari kejadian saya tidak terbuka hati untuk berbekam lagi.. Minggu lepas saya buka FB lagi satu terbaca dalam group Kuantan tentang berbekam ni.. Sebenarnya saya jarang baca Group FB ni kebetulan rasa nak klik posting Izzah Ab Aziz ni baca keseluruhan saya WhatsApp Izzah sebelum ni saya pernah WA dia untuk beli bateri laptop. Kali ini booking untuk sesi berbekam.
Dalam hati memang ada rasa takut yang amat sangat tapi kuatkan semangat juga sebab

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

15 Gambar Sekitar Mood Republik Pahang 2017

cikgu adawiah | Sunday, May 07, 2017 |

⇨⇨Singgah ke MR sekejap tadi dapat bergambar dengan si kiut miut @hairulazreen.. Sporting habes dia yang tolong snap pic selfie.. 
.
✌✌Siang tadi ada baca kat IG ttg HA ni tak sangka malam dapat bergambar uols.. 

.
#moodrepublik 
#moodrepubliktour 
#moodrepubliktourpahang
#festivalterbaikmalaysia
#festivalnomborsatumalaysia
#festivalfesyendankecantikannomborsatumalaysia
.
Pinjam sat hashtag @moodrepublik hihi
*ayat atas ni koi copipes dari my IG @ca.adawiah 



Gambar ni candid mula-mula test jer nak ambil gambar ni pastu tetiba HA buat pose terkejut koi awokk..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Berkelah di tepian Air Terjun Sungai Pandan

cikgu adawiah | Tuesday, May 02, 2017 |

Sempena cuti bagi penghujung April 30 / 4 / 2017 kami sekeluarga mandi-manda berkelah ditepian Air Terjun Pandan. 5 hari sebelum berkelah kami menyiapkan bahan-bahan utama untuk pergi berkelah. Paling utama nak buat perapan ayam madu beli online di Facebook rakan dan ejen dia COD ke rumah.. rasa perapan ayam madu dia kejap lagi saya cerita di bawah n nombor fon deh.. baca cerita kami coretan di bawah dulu ye..


Ini cerita kami sampai awal bebenor pintu masuk pon tak buka lagi u'all.. lihat lah masih berkunci di gambar bawah.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...