RSS

❤ “Yesterday is a history, tomorrow is a mistery and today is a gift. That’s way it is called ‘present’ - Master Oogway – film Kung fu Panda” ❤

8 Step Untuk Repost di Instagram

Aby Adawiah | Friday, April 21, 2017 |


Atas permintaan pelajar IPM Munshi yang berminat nak CA bantu terangkan step-by-step cara untuk Repost. 

Langkah 1 : Mula-mula sekali buka Play Store taip "Repost for Instagram".

⇨ Pilih seperti di bawah ya. selepas proses muat turun (download). Selepas itu keluar seperti nak buat aplikasi lain.Tak perlu klik Open.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Solekan ke Pejabat 10 Minit. Siap!

Aby Adawiah | Friday, April 21, 2017 |

Assalamualaikum semua.. Pagi ini CA nak review satu produk mesra wudhuk iaitu mekap yang bersesuaian ke pejabat. Di sini CA memilih 5 jenis alat mekap. Dalam tempoh 10 minit sahaja selesai. Pakai ikut urutan ye.. Sebelum itu spray wajah menggunakan air mawar by NHS supaya nampak segar barulah diikuti alat mekap di bawah.

1) Glowing DD Moist Cake 
2) Shining Mineral Blusher
3) Miracle Eye Liner
4) Perfect Long Lash Mascara
5) Pearl Magic Lipstick
Untuk tutorial mekap saya tak buat lah sebab dah ramai orang buat di youtube taip sahaja solekan simple ke pejabat nahh pilih saja tutorial bervideo tersebut gantikan dengan produk nurrasya yang mampu milik untuk semua paling penting tiada bahan terlarang.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sambal Sotong + Garam Masakan NUR

Aby Adawiah | Monday, April 17, 2017 |

☆Hari ini kebetulan cuti masak simple aje lah.. Simple2 pon sejam jugak masak maklumlah bukan amatur hehehee.. Masak nasi + sambal sotong + ikan goreng + sup kangkung (suker benor sup ini walaupon orang dalam rumah ni tak berapa gemor kih3..
.
⇨Hari ni buat sambal sotong simple.. Paling penting Garam Masakan Himalaya #GaramNUR uols..
.
⇨Hanya guna bahan tumis serangkai (bawang putih, bawang merah & halia) ditambah pes cili giling Adabi 3 sudu, Sos tomato, sos cili siap.
.
⇨Lagipon baru nak berjinak-jinak masuk dapur kembali. Bercadang jugak nak ke kelas masakan + jahitan. InsyaAllah.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jaman Tory Pilihan Keluarga

Aby Adawiah | Thursday, April 13, 2017 |

💨💨Alhamdulillah bawak mak & adik beradik makan berlima kat #JamanTory Indera Mahkota 2.. Memang kena dengan tagline #SedakWeh orang pon ramai mujur ada meja kosong dekat dengan cashier.. Berbaloi-baloi tunggu kesedapan ikan patin bakar + masak lemak daging salai..cuma next ulam-ulaman perlu ditambah lagi sebab pedas kehabisan ulaman..👀👀
.
Ditambah dengan alunan melodi #Dilwale makin rancak makan bersilang wehh. Kena ambil nasi tambah pulak.. Mak siap kata menu orang dulu-dulu ni mak memuji sedapp betul.. Biasa makan di sini time siang ni first time makan waktu malam 😍😍
.
Semoga JT maju jaya! 👏👏👏
.
@tourismmalaysiapahang
@jamantoryresepi @jaman_tory_resepi
@jamantorysignatures
@visitpahang2017
@tourismpahang
.
#jamantoryresepi #visitpahang2017 #tourismpahang
#hogohpahanghogoh #tourismmalaysia #jamantory

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sesi Kelas Personal UTC & Pejabat Menteri Besar

Aby Adawiah | Thursday, April 13, 2017 |

⇨Alhamdulillah hari ini selesai bersama kelas di UTC bersama Yah jam 10-12 untuk program Excel.

Yah orang pertama yang mempelajari Format Baru MS Excel (60% perubahan yang asal). Hari ini pelajari Setting format GST, Bina Invoice & Kira Gaji Formula KWSP (Vlookup)

⇨ Sambung pula sesi petang di Pejabat Menteri Besar bersama Fara. Hari ini pelajari MS Word Setting format Aturcara Majlis & Kertas Cadangan dengan menggunakan format Repeat Header Row.

www.komputerkuantan.com

#CAAdawiah #GuruMsOffice #ServisMengajarKomputer

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kiraan Tangga Gaji by VLOOKUP

Aby Adawiah | Tuesday, April 11, 2017 |




Assalamualaikum.. Atas permintaan pekerja di sektor pejabat meminta CA create sesuatu Formula untuk mengisi rekod Tangga Gaji mengikut kiraan potongan KWSP di dalam program Ms EXcel untuk itu CA telah membuat sedikit Reseach mengenai penggunaan Vlookup ini.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kursus E-Usahawan | RTC Pekan

Aby Adawiah | Saturday, April 08, 2017 |

☆☆ Assalamualaikum & Selamat Malam!  ☆☆
.
Alhamdulillah pagi tadi bermula jam 9 - 5 selesai menuntut ilmu di RTC Pekan.
.
Tarikh : 08 April 2017 (Sabtu)
Lokasi : Bilik Latihan RTC Kuala Pahang, Pekan (Berhampiran dengan UMP Pekan)
Trainer Name : Mohd Kamal Annuar (Trainer Code : TB043)
.
Hari ini saya terpaksa batalkan kelas komputer dengan peserta dari Balok & IM14 syukur mereka memahami. Disamping kita memberikan ilmu kepada orang kita juga harus berilmu.
.
Tumpang dengan kawan kak Nai yang sudi tumpangkan ke sana syukur alhamdulillah. Saya dah tak boleh drive jauh-jauh hehehe saya perlukan driver hihi..

Modul pembelajaran hari ini seperti di bawah :

TEROKAI ILMU PERNIAGAAN DIGITAL BERSAMA E-USAHAWAN
.
Antara yang telah pelajari di dalam kursus ini hari ini :
1. MIndset Bisnes
2. SEO
3. Cara Close Sale menggunakan Whatsapp dan Lain2
4. Facebook for Business
5. IG for Business
.
♡♡Komen : Alhamdulillah kursus hari ini saya ibaratkan ulang kaji berkaitan FB Page, WhatsApp & IG. Banyak soalan yang saya nak tanya terjawab tak sia-sia saya duduk depan sekali terus dapat bertanya soalan yang bersarang di minda. .
Sebelum ni saya tak yakin nak buat fbads create ad tu saya hanya tahu buat boost post untuk 3 hari dengan bayaran minima untuk servis kelas komputer saya. Punya lah ragu-ragu sebab tak yakin sebelum ni kelas ramai-ramai saya tak berapa mahir dalam bab seperti ini. Untuk kelas hari ini saya dah nampak jalan tu heheh...♡♡
.
#CAAdawiah #GuruMsOffice #ServisMengajarKomputer

www.komputerkuantan.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...