RSS

❤ “Yesterday is a history, tomorrow is a mistery and today is a gift. That’s way it is called ‘present’ - Master Oogway – film Kung fu Panda” ❤

Resepi Ikan Tongkol Masak Kari

Aby Adawiah | Saturday, March 25, 2017 |



Bahan Utama :
===========
4 ketil besar ikan tongkol warna putih
Bahan kisar :
==========

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

♧Jodoh, Rezeki & Ajal Maut ♧

Aby Adawiah | Thursday, March 23, 2017 |

TIGA rahsia yang ditutup rapat-rapat adalah:
1. Jodoh ♡
Takde siapa tahu siapa jodoh kita dan boleh tentukan siapa jodoh kita. Tak guna kita fikir sedalam-dalamnya macam mana berjumpa jodoh dan bila berjumpa jodoh. Kenapa eh? Lagi banyak kita fikir lagi pening dan lost lah kita. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

♧Tips Hilangkan Aura Penat di Bilik ♡

Aby Adawiah | Friday, March 17, 2017 |

Ambil satu bekas kaca biasa dapat kalau pi majlis kawen orang tu kan.. Ambil dua sudu Garam Himalaya Mandian Terapi letak dalam botol kaca isi di tepi pintu bilik anda. Pastikan tersorok sedikit supaya tak terlanggar maklumlah jenis kaki gajah kan semua benda nak tersepak hihi..itu CA laa tu.

Tips ini membuatkan ruang bilik kita yang asal rasa penat jer masuk terus rasa ceria. Kalau buat mandian lagilah cepat hilangkan penat di badan. Nantikan tips seterusnya dari CA cara hilangkan penat di badan.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cinta Tidak Selalu Bersama Jodoh..

Aby Adawiah | Wednesday, March 15, 2017 |

♥♥░(¯`:´¯)░♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
.(¯`•.\|/.•´¯) 
(`.(۞).•´¯)(¯`:´¯) 
 (_.•´/|\`•._)(¯ `•.\|/.•´¯)  
  (_.:._)░░(¯`..(۞).•´¯) 
░░♥░ (¯`:´¯)(_.•´/|\`._) 
♥░.(¯ `.\|/.•´¯)::(_.:._) 
 (¯ `•.(۞).•´¯) 
 (_.•´/|\`._)  ♥♥
 ♥░ (_.:._)´.♥♥


Tiada kasih yang lebih manis daripada kasih cinta dan tiada kasih yang lebih ngeri daripada putus cinta. Orang yang putus cinta sering kali berakhir dengan air mata.


Cinta yang tidak berbalas itu bagaikan layang-layang putus talinya.Soal cinta adalah soal hati. Ia juga soal jodoh. Manusia hanya merancang tapi Tuhan yang menentukan jodoh kita. Soal hati tiada undang-undang. Apatah lagi paksaan.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Selamat Hari Wanita

Aby Adawiah | Wednesday, March 08, 2017 |

Sempena 08 03 2017 Selamat Hari Wanita untuk semua wanita hebat di luar sana. 
Dalam hidup cabaran sentiasa ada selagi kita bernyawa. Untuk itu apabila saya rasa untuk lebih bersemangat saya akan dengar lagu Sebelah Jiwaku dari Jac sambil membuat senaman ringan.
Lirik ini sebenarnya memberi kekuatan untuk kita supaya kita tidak terlalu berharap dengan dengan orang lain. Sebagai wanita kita harus lebih berdikari. 

Lagu ini juga sesuai untuk senaman ringan. Bagi saya lah tak tau lah orang lain kan? Nak dengar pi bukak Youtube yek taip Sebelah Jiwaku = Jaclyn Victor. Mari kita lihat lirik lagu penuh semangat bagi yang rasa lemah longlai sesuai amaatt awookk.. Part kedua tu kalau dengar terus bersemangat..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bina Link Pendek Untuk Facebook & Instagram

Aby Adawiah | Monday, March 06, 2017 |

Hari ini saya ingin membuat satu Tutorial untuk memudahkan kita mengisi nombor telefon kita dalam bentuk link (timbul warna biru) untuk kita memudahkan customer menghubungi kita tanpa menyalin nombor WhatsApp kita. Saya akan ajar Step WhatsApp, Step Facebook & Step Instagram. Saya dah cuba itu saya share untuk berkongsi ilmu dengan semua orang al maklumlah Cikgu Komputer tuu hehe.. 

Step WhatApps :

Ada beberapa cara, cara 1 : kita nak hanya beri nombor WhatsApp sahaja.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...