RSS

❤ “Yesterday is a history, tomorrow is a mistery and today is a gift. That’s way it is called ‘present’ - Master Oogway – film Kung fu Panda” ❤

Rahsia Masak Mee Goreng Sedap

Aby Adawiah | Friday, November 30, 2018 |





Saya bukan pemakan mee kuning @ semua jenis mee sebenarnya. Tapi di sini saya nak cerita bagaimana nak buat Mee Goreng sedaapp tak rasa kapur.

Jika nak masak 2 bungkus mee ambil 3 sudu besar Garam Masakan Himalaya @ Garam Bukit yang berwarna coklat kemerah²an bukan Garam Putih ye.. kaedah ini tidak berkesan jika guna garam putih.

Selepas itu toskan sehingga kering mee tersebut. Masaklah seperti biasa ya.. Di bawah ni link nya ye..

Resepi Mee Goreng Sodapp by Azie Kitchen

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Koleksi Sijil IPM Munshi (2005 - 2015)

Aby Adawiah | Saturday, November 17, 2018 |

Assalammualaikum.. 


🌿🌿 Adaa nii tengah susun koleksi ratusan Sijil Pengurusan Pejabat yang x ambil ni.. adehh.. ramai pulak tuu rakan dalam FB ni ramai πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

Sekiranya kami dok luar kuantan maaf laa kami x layan daahh hangpa nak tuntut Sijil kami akan gunakan macam siakap keli press share tuu link di bawah πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†


CA percaya pasti next pelajar akan salahkan IPM "belajar kat IPM x dapat sijil ribu riban duit kami kot.. kami nak viral lah macam ni" so CA terjumpa posting ini..

cc : Cikgu Farizan admin utama IPM Munshi

Nota : Setakat ini IPM Munshi menyediakan Kursus untuk Kelas Komputer Kuantan sahaja πŸ˜‰

Berikut ada 7 gambar di bawah senarai nama anda yang terdapat dalam simpanan kami. Selain dari nama ini boleh WhatsApp ke 011-1337 6462 (Cikgu Adawiah)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Melegakan Migrain Teruk

Aby Adawiah | Friday, November 16, 2018 |

 Formula ~ Minyak Angin jenis roll on ini membantu melegakan sakit kepala, migrain, senggugut dan mabuk perjalanan. Produk homemade ini selamat. Tiada bahan terlarang.
Membantu Merawat :
✅Sakit kepala
✅Merawat migrain
✅Meredakan stres
✅Mengurangkan loya
✅Merawat demam
✅Angin berlebihan 
✅Masalah usus
✅Sakit perut
✅Kembung perut
✅Senggugut
✅Seimbangkan hormon
✅Keradangan sendi
✅Resdung
✅Meningkatkan memori
✅Asma
✅Alahan cuaca sejuk
✅Sindrom keletihan kronik
✅Menyekat selera makan
✅Meningkatkan tenaga
✅Fokus / daya tumpuan
✅Ruam & gatal badan
✅Mengurangkan jerawat
✅Merawat kulit kepala kering
✅Keradangan akibat batuk
✅Merawat selera makan
✅Melancarkan peredaran darah
✅Merawat kekejangan otot
✅Bagus untuk perjalanan jauh
.
Bahan : minyak pudina, minyak zaitun, menthol 5%, pati aromatherapy dan herba terpilih.
Therapy Oil atau Minyak Angin Aroma Mint ini adalah minyak homemade untuk kegunaan luaran sahaja.
.
Therapy Oil keluaran NF Natural Enterprise dengan isian bersih 10ml sebotol dengan harga RM17. Roll on ajer, insya Allah legaaa
.
WhatsApp : 014-2979545
Layari bit.ly/nfnatural
.
#nfnatural #garamnur #therapyoil  #minyakangin #mint #minyakanginmoden #minyakurutmoden #sakitkepala #period #lenguh #sakitbahu #stress #lenguhkaki #homemademalaysia #produkmuslim


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Rahsia Menu Masakan Sihat

Aby Adawiah | Friday, November 16, 2018 |

Gantikan garam putih anda dengan garam mineral untuk tahap kesihatan yang lebih baik.
Memperkenalkan PURE SALT Garam Halus &  peratus Garam Himalaya Premium.
.
✅ Tidak mengandungi sebarang pengawet dan pewarna tiruan.
.
✅ Garam pelbagai guna ini mengandungi 84 mineral berbanding 2 mineral dalam garam putih biasa.
.
✅ Menjadikan masakan lebih sedap dan lambat basi.
.
✅ Garam Himalaya 100% dari Pergunungan Himalaya, Pakistan.
.
✅ Sesuai bagi pengamal diet, masakan bergoreng gulai, colek dll.
.
Pure Salt Keluaran NF Natural Enterprise di datangkan dalam 2 saiz iaitu dalam botol 300 gram harga rm9.50 dan refill pack 400 gram rm7.50.
.
WhatsApp 014-2979545
Layari bit.ly/nfnatural
.
#NFNatural #GaramNur #PureSalt #Natural #GaramMasakan #GaramHalus #Garam #GaramHimalaya  #GaramBukit #JomSihat


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Penawar Sakit Kepala

Aby Adawiah | Friday, November 16, 2018 |

Cool Balm Mint Lavender merawat sakit kepala, migrain, sakit perut, meredakan stres, selesema, sesuai untuk perjalanan jauh dan merawat masalah tidur.
Bahan : minyak zaitun, beeswax, menthol 5%, pati aromatherapy peppermint, lavender dan herba terpilih.
Cool Balm merupakan minyak angin versi stick balm, ringan dan mudah dibawa. Wajib ada dalam handbag & simpan satu  dirumah.
.
Cool Balm keluaran NF Natural Enterprise sebotol dengan harga RM12 berat bersih 5 gram. Bebas bahan kimia terlarang.
.
WhatsApp : 014-2979545
Layari bit.ly/nfnatural
.
#NFNatural #GaramNur #CoolBalm #MintLavender #Mint #Lavender #MinyakAnginVersiStickBalm #MinyakAngin #Stick #Balm

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sihat Bahagia Bersama Susu Unta

Aby Adawiah | Wednesday, October 10, 2018 |

Assalamualaikum.. saya nak cerita kelebihan Susu Unta Hudaibiyyah. Susu ni banyak kelebihannya paling penting menguatkan sendi² tulang bagi orang dewasa @ kekurangan kalsium dalam badan.

Boleh dapatkan dengan sahabat saya Aishah Ahmad Trusted seller. Saya dah amalkan lebih kurang 16 peket. Susu lain xmboh doh aihh nak yang ni jer dah laa susu ni bau wangi ala² vanila memang sodapp di minum panas² suam gituu.. Amat sesuai bagi yang nak tambah berat badan boleh cuba naa ♡♡♡

Nak tahu lebih lanjut klik link di atas ⇧⇧⇧

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Si Hijau Pemanis Mulut

Aby Adawiah | Tuesday, October 09, 2018 |


Assalamualaikum.. hari ini belajar buat kuih tradisional Kuih Seri Muka kelas personal bersama Kak Rohaya. Mak pelajar yang bernama Aqilah (macam tajuk lagu lah). Rasa seronok belajar sebab kak Rohaya dia ajar dari hati. Kebiasaan ajar dari hati ni mudah masuk bagi saya lah..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ceria Berseri Bersama Alha

Aby Adawiah | Monday, October 08, 2018 |




Assalamualaikum..   saya baru pakai produk alha ni rasa best.. paling suka dia merawat wajah. Saya menggunakan 3 barang Royal Propolis Foundation, Serum (Skin Booster) & Radiant Primer Spray. Produk ini merawaat kulit teringin jugak nak..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Penawar Selsema Terbukti Berkesan

Aby Adawiah | Wednesday, October 03, 2018 |


“Kasihannya bila baby selsema dan batuk. Seksa nak tidur. Apa petua hilangkan batuk selsema yang berkesan ya?”

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Short Vacation at Tasik Chini, Pekan Pahang

Aby Adawiah | Thursday, August 23, 2018 |

Assalamualaikum.. saya saja nak share gambar lama sebab nak clear laptop gambar-gambar lama berat ke laptop aje.. lokasi posting kali ini di Tasik Chini, Pekan, Pahang. Dah banyak pergi ke sini cuma belum berkesempatan menulis entry berkaitan Tasik Chini. Mengikut cerita orang dulu-dulu tempat ni ada naga tapi tak pasti lah ada ke tidak.. sebelum ini berkesempatan naik bot katanya ada 7 pulau.

Kami sampai ke sini (20 Julai 2014) untuk tujuan majlis berbuka puasa bersama anak yatim Kampung Gumum anjuran IPM Munshi serta ada sedikit sumbangan dari pihak terlibat.

Itu sajer nak taip idea takde gambar jer banyak dalam 146 keping he..he.. bak kata orang biar gambar berbicara ewahh :) 

Klik link di atas untuk full story♡♡...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...