RSS

❤ “Yesterday is a history, tomorrow is a mistery and today is a gift. That’s way it is called ‘present’ - Master Oogway – film Kung fu Panda” ❤

Sihat Bahagia Bersama Susu Unta

Aby Adawiah | Wednesday, October 10, 2018 |

Assalamualaikum.. saya nak cerita kelebihan Susu Unta Hudaibiyyah. Susu ni banyak kelebihannya paling penting menguatkan sendi² tulang bagi orang dewasa @ kekurangan kalsium dalam badan.

Boleh dapatkan dengan sahabat saya Aishah Ahmad Trusted seller. Saya dah amalkan lebih kurang 16 peket. Susu lain xmboh doh aihh nak yang ni jer dah laa susu ni bau wangi ala² vanila memang sodapp di minum panas² suam gituu.. Amat sesuai bagi yang nak tambah berat badan boleh cuba naa ♡♡♡

Nak tahu lebih lanjut klik link di atas ⇧⇧⇧

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Si Hijau Pemanis Mulut

Aby Adawiah | Tuesday, October 09, 2018 |


Assalamualaikum.. hari ini belajar buat kuih tradisional Kuih Seri Muka kelas personal bersama Kak Rohaya. Mak pelajar yang bernama Aqilah (macam tajuk lagu lah). Rasa seronok belajar sebab kak Rohaya dia ajar dari hati. Kebiasaan ajar dari hati ni mudah masuk bagi saya lah..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ceria Berseri Bersama Alha

Aby Adawiah | Monday, October 08, 2018 |




Assalamualaikum..   saya baru pakai produk alha ni rasa best.. paling suka dia merawat wajah. Saya menggunakan 3 barang Royal Propolis Foundation, Serum (Skin Booster) & Radiant Primer Spray. Produk ini merawaat kulit teringin jugak nak..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Penawar Selsema Terbukti Berkesan

Aby Adawiah | Wednesday, October 03, 2018 |


“Kasihannya bila baby selsema dan batuk. Seksa nak tidur. Apa petua hilangkan batuk selsema yang berkesan ya?”

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Short Vacation at Tasik Chini, Pekan Pahang

Aby Adawiah | Thursday, August 23, 2018 |

Assalamualaikum.. saya saja nak share gambar lama sebab nak clear laptop gambar-gambar lama berat ke laptop aje.. lokasi posting kali ini di Tasik Chini, Pekan, Pahang. Dah banyak pergi ke sini cuma belum berkesempatan menulis entry berkaitan Tasik Chini. Mengikut cerita orang dulu-dulu tempat ni ada naga tapi tak pasti lah ada ke tidak.. sebelum ini berkesempatan naik bot katanya ada 7 pulau.

Kami sampai ke sini (20 Julai 2014) untuk tujuan majlis berbuka puasa bersama anak yatim Kampung Gumum anjuran IPM Munshi serta ada sedikit sumbangan dari pihak terlibat.

Itu sajer nak taip idea takde gambar jer banyak dalam 146 keping he..he.. bak kata orang biar gambar berbicara ewahh :) 

Klik link di atas untuk full story♡♡...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Short Vacation at T-Box Sungai Lembing

Aby Adawiah | Friday, July 27, 2018 |


Percutian ini 2 Hari 1 Malam ini di T-Box Sungai Lembing, jika dari Kuantan lebih kurang 40 minit macam tu. Nak bercuti tu tak perlu jejauh betul tak? yang penting bukan tempat tidur kita biasa hari-hari. Melihat permandangan lain pulak permandangan ciptaan Ilahi gitu.. 

Semalam tak laa mahal mana asalkan hati bahagia ewahh.. share berdua tak lah terasa sangat harga bilik tu hehe. time bujang laa nak berjalan sana sini. mana tau time dan beranak pinak tak sempat kene tunggu anak besar baru dapat pergi time tu dah 40 tahun lebih dah ohoii lamanya.. 

Klik link di atas untuk full story♡♡...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Short Vacation at Kekunang Tering Chalet

Aby Adawiah | Thursday, July 26, 2018 |

 

Assalamualaikum.. Percutian bajet saya untuk 3 hari 2 malam pada hari orang bekerja sebenarnya lagi menyeroronokkan. Pilihan saya adalah rumah pokok di Kekunang Tering Chalet, Nenasi, Pahang. Perjalanan lebih kurang 1 jam lebih dari Kuantan. Kalau ikutkan saya memilih tahun lepas untuk pergi ke sini tetapi kebetulan di sini mengalami petir jadi saya memilih di Sungai Lembing. Check dalam blog tiada pulak gambar-gambar di Sungai Lembing.

Tidur malam dengan deruan ombak sangat...

Klik link di atas untuk full story♡♡... 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jalan-Jalan at Ikea Cheras

Aby Adawiah | Tuesday, July 17, 2018 |

Assalamualaikum.. Jalan-jalan ke Ikea Cheras.. save sini dulu puluhan gambar sekitar Ikea untuk idea-idea hiasan ruang tamu, bilik dan dapur selain itu ...




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jalan-jalan @ Perak

Aby Adawiah | Tuesday, July 17, 2018 |

Seronok dapat berjalan² ke negeri orang. Save sini gambar dan video ⇩⇩⇩ 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Open House Alumni DAO | Cahaya Kasih Cafe

Aby Adawiah | Tuesday, July 17, 2018 |

Alhamdulillah syukur.... Program Tahunan Alumni Dao Pahang berjalan dengan lancar Serta dalam  suasana Kemeriahan hari raya 
.
Tahniah kepada semua  kawan kawan  Alumni DOC dan Terima kasih kepada semua terutamanya Tuan Rumah, Para Penyumbang serta  semua yang hadir 

  • Mengeratkan dan merapatkan silaturahim sesama kite..bahagia membahagiakan .. Simpanan gambar ⇩⇩⇩


.
#alumnidaopahang
#jamuanraya #openhouse
#pahang #kuantan 
#supportmemberniaga


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...