RSS

❤ “Yesterday is a history, tomorrow is a mistery and today is a gift. That’s way it is called ‘present’ - Master Oogway – film Kung fu Panda” ❤

Short Vacation at Tasik Chini, Pekan Pahang

Aby Adawiah | Thursday, August 23, 2018 |

Assalamualaikum.. saya saja nak share gambar lama sebab nak clear laptop gambar-gambar lama berat ke laptop aje.. lokasi posting kali ini di Tasik Chini, Pekan, Pahang. Dah banyak pergi ke sini cuma belum berkesempatan menulis entry berkaitan Tasik Chini. Mengikut cerita orang dulu-dulu tempat ni ada naga tapi tak pasti lah ada ke tidak.. sebelum ini berkesempatan naik bot katanya ada 7 pulau.

Kami sampai ke sini (20 Julai 2014) untuk tujuan majlis berbuka puasa bersama anak yatim Kampung Gumum anjuran IPM Munshi serta ada sedikit sumbangan dari pihak terlibat.

Itu sajer nak taip idea takde gambar jer banyak dalam 146 keping he..he.. bak kata orang biar gambar berbicara ewahh :) 

Klik link di atas untuk full story♡♡...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Short Vacation at T-Box Sungai Lembing

Aby Adawiah | Friday, July 27, 2018 |


Percutian ini 2 Hari 1 Malam ini di T-Box Sungai Lembing, jika dari Kuantan lebih kurang 40 minit macam tu. Nak bercuti tu tak perlu jejauh betul tak? yang penting bukan tempat tidur kita biasa hari-hari. Melihat permandangan lain pulak permandangan ciptaan Ilahi gitu.. 

Semalam tak laa mahal mana asalkan hati bahagia ewahh.. share berdua tak lah terasa sangat harga bilik tu hehe. time bujang laa nak berjalan sana sini. mana tau time dan beranak pinak tak sempat kene tunggu anak besar baru dapat pergi time tu dah 40 tahun lebih dah ohoii lamanya.. 

Klik link di atas untuk full story♡♡...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Short Vacation at Kekunang Tering Chalet

Aby Adawiah | Thursday, July 26, 2018 |

 

Assalamualaikum.. Percutian bajet saya untuk 3 hari 2 malam pada hari orang bekerja sebenarnya lagi menyeroronokkan. Pilihan saya adalah rumah pokok di Kekunang Tering Chalet, Nenasi, Pahang. Perjalanan lebih kurang 1 jam lebih dari Kuantan. Kalau ikutkan saya memilih tahun lepas untuk pergi ke sini tetapi kebetulan di sini mengalami petir jadi saya memilih di Sungai Lembing. Check dalam blog tiada pulak gambar-gambar di Sungai Lembing.

Tidur malam dengan deruan ombak sangat...

Klik link di atas untuk full story♡♡... 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jalan-Jalan at Ikea Cheras

Aby Adawiah | Tuesday, July 17, 2018 |

Assalamualaikum.. Jalan-jalan ke Ikea Cheras.. save sini dulu puluhan gambar sekitar Ikea untuk idea-idea hiasan ruang tamu, bilik dan dapur selain itu ...




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jalan-jalan @ Perak

Aby Adawiah | Tuesday, July 17, 2018 |

Seronok dapat berjalan² ke negeri orang. Save sini gambar dan video ⇩⇩⇩ 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Open House Alumni DAO | Cahaya Kasih Cafe

Aby Adawiah | Tuesday, July 17, 2018 |

Alhamdulillah syukur.... Program Tahunan Alumni Dao Pahang berjalan dengan lancar Serta dalam  suasana Kemeriahan hari raya 
.
Tahniah kepada semua  kawan kawan  Alumni DOC dan Terima kasih kepada semua terutamanya Tuan Rumah, Para Penyumbang serta  semua yang hadir 

  • Mengeratkan dan merapatkan silaturahim sesama kite..bahagia membahagiakan .. Simpanan gambar ⇩⇩⇩


.
#alumnidaopahang
#jamuanraya #openhouse
#pahang #kuantan 
#supportmemberniaga


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pembelajaran Kelas Peribadi (Wanita)

Aby Adawiah | Wednesday, May 09, 2018 |





Servis Mengajar Komputer (Mobile Class)





Kelebihan Kelas Personal  (khusus untuk wanita) :



~  Belajar harian 2 jam dengan bantuan 1 guru terlatih 1 pelajar

~  Pembelajaran Cepat Mahir walaupun peserta Zero Knowledge

~  Penerangan terperinci mengenai Format/Formula setiap program

~  Buku Nota Rujukan Lengkap Bergambar setiap program 

~  Bantuan Ulangkaji WhatsApp semasa belajar

~  Contoh-contoh Soalan Ujian diberikan setiap program



Siapa yang layak ikuti :

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LipsMatte Mesra Solat

Aby Adawiah | Saturday, April 28, 2018 |

Hari ini saya nak buat review tentang produk yang saya beli online iaitu satu set lipsmatte yang mesra solat gituu serta bagi bibir cepat menggelupas dan kering sangat lah sesuai seperti saya ni haa.. Saya sebagai cikgu komputer personal nak jugaklaa nampak lawa hihi. Mana ada perempuan xnak lawa uolss.. 
.
Ini lipsmatte kedua saya beli alhmdulillah yg dulu pon elok jugak tapi saya nak cerita yang lipsmatte ni yang bestnya boleh mix warna dengan harga 3 jenis RM 69. Waw! Tawaran menarik ni lepas tu dapat pulak hadiah losyen makin cepat laa saya bankin walaupon promo tu belum mula.. Over nau katakan hahahaha..
.
Lipsmatte ni mesra solat maknanya laju jer nak cuci kalau kelas lepas Asar tu nak solat pon cepat x makan masa lama nak cuci. Solat diutamakan melawa ditingkatkan hihi.
.
Al kisah nak dijadikan cerita saya nak beli makanan lunch berhenti satu restoran ni ada sorang ustaz tu pandang tajam pada saya mesti dia kata budak ni dari planet mana ni nampak gothic jer solekannya ahahahaha.. Sejak ada lipsmatte ni pi kedai depan tuu jah nak pakai jugak.. Bak kata orang seperti dah jatuh cinta ewaahh ♡♡
.
Jom lihat apa♡


*LIP MATTE MESRA WUDUK YANG TAHAN LAMA SEKALI SAPUAN SERTA MERAWAT & MENCANTIKKAN BIBIR 💋💄*

9 Kelebihan Majraha Majestic LipMatte® :-

♡ Mengandungi ekstrak buah delima yang terbukti merawat & mengembalikan kecantikan bibir.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Lenakan Harimu Dengan Mimpi Indah

Aby Adawiah | Wednesday, April 25, 2018 |

Kelebihan Bantal Leyna Flenaz Collection 


Wah gebuu betul bantal yang saya baru dapatkan ni 
Bantal leyna flenaz collection ialah bantal baru terus dari kilang. Bukan bantal second hand
Kualiti bantal dengan fabrik cotton dan isian polyester yang bermutu dan terbaik. Isian polyester yang berkualiti tinggi.
Bantal ini hanya dijual oleh  Agen FLENAZ yang berdaftar sahaja. Tidak dijual dimana-mana hypermarket atau kedai.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Review Produk Bio Rich

Aby Adawiah | Monday, February 12, 2018 |

Dari hasil kajian saintifik dan penyelidikan yang dibuat, menunjukkan Minyak Kelapa Dara kaya dengan Medium Chain Fatty Acids dan dikelaskan juga sebagai "Functional Food" di samping menyamai khasiat susu ibu, memperkuat sistem imunisasi, memperbaiki metabolisma gula, melindungi dinding perut, Blood Clots, penstabil fungsi otak, saraf dan jantung. Selain itu, ianya memberikan banyak manfaat dan kelebihan terhadap kesihatan manusia seperti berikut :- 

Kecantikan Luaran

>> Sesuai untuk mengubati sakit kulit seperti kudis, kurap, panau, bersisik, ruam / ruam lampin, luka, tumit pecah, jerawat, telinga bernanah, resdung, batuk kering, sakit kuning dan lain-lain. Selain itu ...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...